Ik weet je wachtwoord: Poetins cyberoorlog

Daniël Verlaan / De Stroom Daniël Verlaan / De Stroom 3/4/22

Een speciale aflevering van Ik Weet Je Wachtwoord. In deze aflevering hoor je alles over de onzichtbare, digitale oorlog tussen Rusland en Oekraïne die zich eigenlijk al jaren afspeelt. Op tv is te zien hoe Russische soldaten met tanks het land binnenvallen, maar deze oorlog wordt niet uitsluitend gevoerd met wapens en bommen. Oekraïne en Rusland vechten ook met elkaar via toetsenborden: van grootschalige DDoS-aanvallen tot organisaties platleggen met wipers.  
In deze aflevering ga ik samen met vier verschillende experts op zoek naar antwoorden. Want hoe ziet Poetins cyberoorlog eruit? Wat betekent dit voor de rest van de wereld? En wat kan en mag Nederland doen om te helpen én om onszelf te beschermen?
Te gast in deze special van Ik Weet Je Wachtwoord zijn:

Noortje Henrichs: teamleider van het Nationaal Cyber Security Centrum.

Pim Takkenberg: oud-leider van het politieteam High Tech Crime en directeur van het Cybersecurity bedrijf Northwave.

Haroon Sheikh: bijzonder hoogleraar aan de VU Amsterdam in technologie en globalisatie.

Frank Groenewegen: beschermt al ruim twintig jaar bedrijven tegen grootschalige cyberaanvallen en werkt nu bij Deloitte.


De soundtrack van Ik Weet Je Wachtwoord is gemaakt door S10 & Sim Fane. De eindredactie doet Noortje Veldhuizen, redactie & montage worden verzorgd door Steven Driehuis en Kaj Sipkens.
Wil je adverteren in deze podcast? Mail dan naar adverteren@de-stroom.nl