De 7: 25/11 | Beleggingen met sociale impact goed voor 10 miljard | Vergrijzing slaat razendsnel toe | Schiet het serverkot in de ruimte

De Tijd De Tijd 11/25/22 - Episode Page

Er zit zo'n 10 miljard euro Belgisch geld in 'impactinvesteringen'. Die zijn goed voor klimaat en maatschappij. Lijkt misschien veel maar... dat is het dus niet.
De babyboomers verlaten de arbeidsmarkt. De voorbije vijf jaar daalt de gemiddelde leeftijd van de actieve bevolking razendsnel. Dat zorgt voor een boel risico's.
En hier op aarde nemen datacenters hoe langer hoe meer plaats en energie in beslag. Dan maar de ruimte in slingeren, zo'n 'serverkot'? Europa laat het onderzoeken.

Host: Bert Rymen
Productie: Roan Van Eyck en Lara Droessaert

Wie zijn geld eens goed aan het werk wil zetten in deze tijden van hoge inflatie, moet zich inschrijven voor Finance Avenue. Dat is grootste geldbeurs van België, volgende week zaterdag 3 december in Tour & Taxis in Brussel.
Inschrijven is gratis! 

Heb je altijd al graag willen beleggen, maar niet met echt geld? Gewoon virtueel, zonder risico? Doe dan mee met de beursrally van De Tijd. Dan kan je er nog een prijs mee winnen ook. Inschrijven op beursrally.be

Geboeid door wat je hoort in De 7? Overweeg een abonnement op De Tijd, nu in een uitzonderlijk ontdekkingsaanbod.

See omnystudio.com/listener for privacy information.