De 7: 19/10| Lantis zal zelf PFAS-vervuiling op Oosterweel opruimen | 'We kunnen 80% van de inflatie doorrekenen': CEO Uwents over cijfers WDP | Het oppermachtige kwartet van de graanhandel

De Tijd De Tijd 10/19/22 - Episode Page

Niet 3M, maar bouwheer Lantis zal zelf de PFAS-vervuiling opruimen op de Oosterweelwerf. Een stevig engagement, dat de werken wel snel zal kunnen laten doorgaan.
WDP, aanbieder van logistiek vastgoed en beursgenoteerd, komt met goede cijfers. We hebben al een eerste reactie van de CEO, Joost Uwents.
70 procent van alle graanhandel in de wereld is in handen van maar vier bedrijven. Nu de graanprijs weer stijgt moeten we 't vragen: is dat wel oké, zo'n groepsmonopolie?
En in deel 2 van ons Maltadossier zoomen we in op de Belgen met een postbusvennootschap op het eilandje. Wie zijn ze? En moet onze belastingdienst hen niet aanpakken?

Host: Bert Rymen
Productie: Roan Van Eyck

Stem op De 7!

Vind je deze podcast best te pruimen? Stem ons dan naar een echte Belgian Podcast Award! We zijn erg blij dat De 7 een nominatie heeft binnengehaald, maar jouw stem kan ervoor zorgen dat we ook in de prijzen vallen.  

Geboeid door wat je hoort in De 7? Overweeg een abonnement op De Tijd, nu in een uitzonderlijk ontdekkingsaanbod.

See omnystudio.com/listener for privacy information.