De 7: 14/12 | Verdachten betaalden meer dan 1 miljard om proces af te kopen | INEOS krijgt hoogste Vlaamse waarborg ooit | Fabriek voor kleinste motoren ter wereld in Leuven

De Tijd De Tijd 12/14/22 - Episode Page

Meer dan 1 miljard euro, zoveel betaalden verdachten van misdrijven de voorbije jaren in schikkingen met de overheid om niet vervolgd te worden. Dat blijkt uit een onderzoeksproject van De Tijd naar de zogenoemde afkoopwet die dat mogelijk maakt.
Er is een Europees akkoord over een minimumbelasting voor multinationals én een taks op geïmporteerde CO2. Grote mijlpaal is dat voor de industrie. Wie zijn de winnaars en wie de verliezers? We praten met onze expert.
En Leuvens techbedrijf Xeryon gaat een fabriek bouwen voor de productie van de kleinste motor ter wereld. Een micro-motor van Nano-meters klein voor in medische apparaten en 3D-printers.

Host: Bert Rymen
Productie: Lara Droessaert

Heb je altijd al graag willen beleggen, maar niet met echt geld? Gewoon virtueel, zonder risico? Doe dan mee met de beursrally van De Tijd. Dan kan je er nog een prijs mee winnen ook. Inschrijven op beursrally.be

Geboeid door wat je hoort in De 7? Overweeg een abonnement op De Tijd, nu in een uitzonderlijk ontdekkingsaanbod.

See omnystudio.com/listener for privacy information.