De 7: 02/01 | Wat met jouw geld in 2023? | Energie

De Tijd De Tijd 1/2/23 - Episode Page

Namens De 7: nog een gelukkig nieuwjaar!

Hopelijk ook op financieel vlak. Daarvoor zit je altijd goed bij ons, maar zeker deze week. Want we hebben het over jouw portemonnee in 2023: welke nieuwe maatregelen stormen er af op die... gevoelige plek?

Elke dag een ander thema, met één van de experts van onze Netto-redactie. We beginnen met redacteur Dirk Selleslagh over Energie.

Energiecontracten vergelijken, da's vaak appelen met citroenen vergelijken. Maar daar komt nu verandering in. De CREG past de spelregels voor leveranciers aan en dat raakt ook ons, de consumenten.

Hoe zal je energiefactuur er dit jaar uitzien met het nieuwe piektarief? Het wordt toch iets beter opletten dat je niet te veel stroom tegelijkertijd verbruikt.

En Vlaanderen snoeit in de premies voor wie investeert in groene energie. Blijft het dan wel interessant om bijvoorbeeld zonnepanelen of een thuisbatterij te installeren?

Host: Roan Van Eyck
Productiehulp: Lara Droessaert

Op de hoogte blijven van alles wat er dit jaar verandert voor jouw portemonnee? Schrijf je in op de Netto Geldtip, onze gratis nieuwsbrief.

Geboeid door wat je hoort in De 7? Overweeg een abonnement op De Tijd, nu in een uitzonderlijk feestaanbod.

See omnystudio.com/listener for privacy information.